Nedsat hørelse har min farmand desværre

Jeg mener, at min far sikkert har tinnitus i sit øre, og han har desuden fået en nedsat hørelse. Tinnitus er en opfattelse af en lyd, som folk kan have i ørerne, på trods af at der ej kommer nogen lyd i ørene udefra. Far skildrer det som en fløjtelyd i hans øre. Det har stået på i ret mange måneder, og det bliver sandsynligvis slemmere og slemmere. Det er ret hårdt for mig, fordi han nemlig altid har været det menneske, som har lyttet, såfremt jeg har haft brug for at sige noget. Da han ikke er ejer af en god hørelse mere, derimod nedsat hørelse, har vi ikke snakket ligeså meget med hinanden, det savner jeg.

Anledningen til, at min farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, da han er forhenværende tømrer og ikke anvendte høreværn. Det tror jeg i alt fald. Der regnes med, at lidelsen tinnitus skyldes destruerede høreceller i sneglen i det indvendige øre, formentlig også grundet en støjskade. Det får mig til at tænke på, at jeg skal sige til min bror, der er bassist, at han skal at gøre brug af et musikerhøreværn. Jeg tager min far med til øre-, næse- og halslægen på onsdag, der så vil bedømme hans hørelse. Ørelægen videresender ham nok til en høreklinik, som kan lave et nøje studium af hans hørelse. Nu overvejes der, om løsningen er et høreapparat.

Der findes rigtig mange uens slags høreapparater, og hvert høreapparat bliver selvfølgelig afpasset, så det kan passe til høreproblemet. Far skal nok have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne er fremstillet af 2 dele: apparatet selv bag ørerne og en lille lydslange, der fører lyden ned til en prop i overgangen mellem det ydre øre og mellemøret og derefter ind i trommehinden. De pågældende høreapparater anvendes ved kraftige hørenedsættelser samt til dem, som selv skal kunne tilpasse lyden. Man bestemmer selv, om man gerne vil modtage behandling og tage imod høreapparatet gratis hos officielle høreklinikker, eller hvorvidt man vil have økonomisk hjælp til at købe høreapparatet af en anerkendt privatejet høreklinik eller hos en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Jeg mener, at det er generøst, at det kan tages imod omkostningsfrit ved en høreklinik. Høreklinikker tager sig vistnok godt af deres patienter.

Den gamle har som før nævnt haft et larmende arbejde, og det var jo alvorligt talt nødvendigt med høreværn, det er far et eksempel på, fordi for støjfyldt et arbejdsmiljø nemlig muligvis vil give dig høreskade. Jeg hørte forleden dag, at sådan cirka tres pct. af dem, der arbejder i støjende omgivelser, ikke anvender høreværn eller musikerhøreværn. Min bror er musiker, og jeg tror virkelig, at også han får et høreproblem, såfremt han ikke snart begynder på at benytte et musikerhøreværn, mens han er ude at give koncert.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>