Få klarlagt om dit parcelhus har et ideelt energiforbrug med en ny energimærkning

Obligatorisk energimærkning er blevet vedtaget som en følge af en ambition om at bekæmpe klimaproblemet ved at motivere besparelser på energien. Endvidere er energimærkning blevet gjort obligatorisk. I det tilfælde at man skal bruge en en energimærkning af byggeprojektet, er det ofte mest fordelagtigt at finde en rådgivende ingeniør, der er eksperter ift. udførsel af energimærker til bygningstyper som parcelhuse, flerfamiliehuse såvel som forretninger og offentlige kontorer.

Et flertal af kommunerne i Danmark er ikke desto mindre meget ambitiøse når det kommer til klimaområdet. Disse kommuner har derfor taget en beslutning om, at en energimærkning er nødvendig for at få teknikforvaltningens godkendelse af en ibrugtagningstilladelse. Det indebærer i praksis, at din ægtefælle og dig er tvunget til at få lavet en professionel energimærkning, så snart husets klimaskærm er færdig eller i nogle tilfælde lige inden lige meget, om I er i gang med at bygge helt nyt eller, om I er ved en energirenovering.

Selve energimærkningen består af en gennemgang af villaens isolering såvel som energiforbrugende komponenter og fører til en en rapport, som skitserer eventuelle forbedringsforslag, der som udgangspunkt kan kombineres med en trykprøvning af parcelhuset. Såfremt dig og din ægtefælle investerer i at få lavet en energimærkning af jeres parcelhus, får I desuden en en karakter på en fælles energiskala, som viser, hvor klimarigtigt og godt isoleret huset er i forhold til det forventede energiforbrug.

På energiskalaen, anvendes A til ejendomme, der honorerer de skærpede påkrav til klimaskærmen og isoleringen i de nyeste bygningsanvisninger, mens karakterer fra og med C og derunder angiver ejendomme med stigende energiforbrug. Er en ejendom bygget i perioden 2006 til 2010 er en energimærkning med karakteren B påkrævet. Hvis I er indehavere af et hus med karakteren A, kan I som udgangspunkt frit vælge hvilken slags energiforsyning, som I vil have. Netop af den grund er der utallige fordele ved at sikre, at jeres hus får en optimal energimærkning.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>