At overlade rekruttering i et firma til et erfarent bureau har utallige fordele

Er rekruttering af nye medarbejdere blevet en opgave, som fortærer alt for mange økonomiske ressourcer og tid i din virksomhed? Svaret på denne udfordring kan være at outsource jeres opgaver ift. rekruttering til et vikarbureau. Derefter kan medarbejderne fra HR i virksomheden bruge deres kræfter på medarbejderne alt imedens jeres firma med stor sandsynlighed får glæde af en ny medarbejder, der vil kunne bidrage med en hel del i den konkrete afdeling professionelt og personlighedsmæssigt, ifald et vikarbureau håndterer alle opgaverne omkring en optimal rekruttering af medarbejdere. Men hvad er det helt præcist for nogle opgaver, at et professionelt rekrutteringsbureau vil være i stand til at ordne p.v.a. din virksomhed i forbindelse med rekruttering? Netop dette vil jeg i det følgende besvare for dig på baggrund af mine erfaringer med emnet der er et resultat af mange år som HR-chef i flere danske virksomheder.

I det øjeblik man vælger at uddelegere rekruttering til et rekrutteringsbureau, er det altid en god idé, at kontaktpersonen ved bureauet har mulighed for at gøre sig bekendt med alle behov og forventninger i det pågældende firma plus ved den potentielle medarbejder. Og så førend, at de møder hinanden. Ydermere får virksomheden en hjælpende hånd med at formulere den bedst mulige beskrivelse af jobbets indhold, inden den egentlige rekruttering af den bedst egnede kandidat sættes i gang. Med det solide fundament starter rekrutteringsbureauet altså rekrutteringsfasen. I første omgang ser vikarbureauet altid i deres eget kartotek for at finde potentielle kandidater. Ikke sjældent vil det lykkes at finde den kandidat, der ender med at få jobbet, i databasen. I modsat fald står bureauet for alting i relation til udarbejdelse af opslag og selve annonceringen under rekrutteringen.

I denne fase af rekrutteringsforløbet har virksomheden mulighed for at fortsætte med sine normale opgaver, fordi rekrutteringsbureauet sørger for udvælgelse af op til tre kvalificerede ansøgere til den konkrete stilling, der dernæst bliver inviteret til en jobsamtale ude hos den pågældende virksomhed. I forbindelse med udvælgelsen bruges nogle anerkendte værktøjer for dermed at sørge for at rekrutteringen giver et godt resultat. Disse redskaber kan f.eks. være en såkaldt personprofilanalyse samt forskellige færdighedstests. Der kan ydermere foretages en grundig referencekontrol ved de enkelte ansøgeres andre arbejdspladser. Den optimale rekruttering fuldføres dog ikke i det øjeblik at den potentielle arbejdsgiver får de bedste kandidater til et jobinterview. Bureauet ordner tillige hele opfølgningen efter samtalerne. Og så kan firmaet benytte den populære ”Try & Hire” ordning, som gør det muligt at indlede ansættelsesforholdet, som et tre måneders vikariat.

Plusserne ved uddelegering af rekruttering er således mange for jeres firma. Dig og dine medarbejdere vil først og fremmest få glæde af den helt rette nye kollega. Dette ideelle match vil tillige foregå med et forsvindende lille ressourceforbrug for jer, så dig og dine kollegaer har chancen for at bruge jeres tid på de almindelige arbejdsopgaver for firmaet under hele rekrutteringen. Når dit firma beslutter jer for at finde det rette vikar- eller rekrutteringsbureau til rekruttering, kan I med fordel undersøge, om bureauet kan bryste sig af at være VICE certificeret.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>